Terug naar nieuwsoverzicht
24 oktober 2016

Bewerkingsinstallatie Zimmermann Minerals officieel geopend!

Op 30 september 2016 is de bewerkingsinstallatie van Zimmermann Minerals op Poort43 feestelijk geopend! De ‘Zimmermann-Gruppe’ en ‘BraBoB’ zijn met de oprichting van Zimmermann Minerals in 2016 een exclusieve samenwerking aangegaan met als doel hergebruik en recycling van industriële minerale reststoffen. Indien recycling of hergebruik niet mogelijk zijn, worden de reststoffen bewerkt tot beter stortbare residuen.

Bewerkingsinstallatie Zimmermann Minerals officieel geopend!

Zimmermann Minerals is erop gericht om de binnengekomen reststoffen een zo hoogwaardig mogelijke recycling status mee te geven zoals beschreven in de ‘Ladder van Lansink’. Van hergebruik door toepassing in de GWW, vervanger van primaire bouwstof in de cementproductie of bij het vullen van zoutmijnen en als laatste een beter stortbaar product voor een deponie.

Hiervoor is op het bedrijventerrein Poort43 aan de Past P. Thijssenlaan 43 te Sterksel een high tech installatie gebouwd en zijn innovatieve technieken toegepast. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de circulaire economie en de werkgelegenheid in de regio.