Terug naar nieuwsoverzicht
05 juni 2020

De verdere afbouw van de vergister draait na een onderbreking als gevolg van COVID-19 weer op volle toeren

De verdere afbouw van de vergister draait na een onderbreking als gevolg van COVID-19 weer op volle toeren

De verdere afbouw van de vergister draait na een onderbreking als gevolg van COVID 19 gelukkig weer op volle toeren. Dagelijks wordt er ongeveer met twintig personen op ons terrein aan gewerkt.

Enexis heeft gisteren de koppeling gemaakt tussen de gasleiding afkomstig van de vergister en het hoofdnet van Enexis. Het vrijkomende gas is daarbij volgens procedure door Enexis afgefakkeld. Op bijgaande foto is te zien hoe er dat (heel even) heeft uitgezien.

Het leggen van de nieuwe elektriciteitskabels vanuit de Valentijn in Sterksel door Enexis naar ons terrein ligt op schema.

Afgelopen week zijn de bunkers geleverd die in de ontvangsthal geplaatst zijn. Hierin worden de te vergisten materialen door vrachtauto’s gelost welke vervolgens via transportbanden, die in de bunkers zitten, in een geheel gesloten systeem naar de vergistingssilo’s getransporteerd.
Het is indrukwekkend om te zien hoe groot deze bunkers zijn. De bunker worden voorzien van voorzien van elektra.

Binnen in de vergisting silo’s zelf zijn de monteurs bezig om leidingwerken en pompen aan te brengen. Het goede weer van de afgelopen weken heeft een handje geholpen.

Als de planning gehaald wordt, zullen medio juli/augustus de witte betonnen wanden van de silo’s, die men ziet aan de buitenzijde van het terrein, bekleed worden met groene damwandbeplating. Het optische beeld van de silo’s in het landschap zal daardoor sterk verbeteren.