Terug naar nieuwsoverzicht
04 februari 2020

Update voortgang bouw vergister

Afgelopen weken is er voortvarend doorgebouwd aan de silo’s.

Update voortgang bouw vergister

Van de elf te realiseren silo’s wordt nu van de laatste de wanden gestort. In de overige silo’s worden nu één voor één de pompen, roerwerken en leidingwerken aangebracht. Als ze volledig zijn ingericht zullen ze een voor een vol gezet worden met water om de lekdichtheid te testen.

Voor de ontvangsthal is de vloer inmiddels gestort en is de bewapening voor de wanden aangebracht (zie foto).

Over circa 2 weken zullen de wanden van de ontvangsthal gestort worden.

In de ondergrond van het terrein worden momenteel de ondergrondse leidingen aangebracht, zoals riolering, water en elektra.

De bouw loopt nog steeds volgens planning. In juni zullen de gas membranen op de silo’s worden aangebracht en de verwachting is dat de eerste week van oktober gestart zal worden met het vullen van de silo’s en dat er medio oktober het eerste gas op het openbare net geleverd zal gaan worden.

Er is een aantal malen verzocht om aan te geven hoe het aangezicht wordt vanuit Sterksel gezien. Eerder zijn hier ook al tekeningen van gedeeld.

Feitelijk moet je dit als volgt voorstellen dat hetgeen je nu ziet de definitieve contouren van de silo’s zijn, waarbij dan bovenop de silo’s een rond opstaand bolletje van zeil te zien zal zijn in de kleur donkergrijs. Deze bolletjes zullen ca 7 meter  boven de betonnen silo’s uitsteken.