Terug naar nieuwsoverzicht
09 oktober 2020

Voortgang bouw vergister

Voortgang bouw vergister

De constructiefase van de bouw van de vergister nadert zijn einde en het testen van de individuele componenten loopt voorspoedig.

De technisch directeur van Bluesphere, de heer Efim Monosov, had eindelijk na 6 maanden toestemming om te reizen en kon nu ook zelf met eigen ogen de voortgang aanschouwen.

De aanvoer van de eerste hoeveelheid digestaat van collegaververgisters is inmiddels op gang gekomen. Deze dient als startvoeding voor de uiteindelijke gasproductie die verwacht wordt in december.

Er vinden inmiddels ook de nodige inspecties plaats van externe partijen. Naast de reguliere (wekelijkse) inspecties van de ODZOB worden de operational & safety manuals op dit moment gecheckt door SGS.

De NVWA heeft inmiddels ook een bezoek gebracht aan het bedrijf. Zij ziet toe op de naleving van de regels rondom de correctie verwerking van mest en de hygiënisatie ervan (in dit geval 55 graden/8 uur).

Een afgevaardigde van de dorpsraad heeft het bedrijf ook bezocht deze week en heeft een persoonlijk onderhoud gehad met de technisch directeur van Bluesphere. Er werd daar met name ingezoomd op de procesveiligheid. Alle vragen zijn naar tevredenheid beantwoord.

Bluesphere heeft volledige transparantie toegezegd. Als er vragen zijn dan kunnen zij ten allen tijden gesteld worden oftewel via de dorpsraad of rechtstreeks aan de parkmanager via info@poort43.nl of via telefoonnummer 040-2894249.