Terug naar nieuwsoverzicht
11 oktober 2019

Voortgang bouw vergister

Deze week zijn de eerste bouwwerkzaamheden ook buiten de locatie zichtbaar. Er zijn inmiddels twee torenkranen opgesteld en actief op de bouwplaats.

Voortgang bouw vergister

Afgelopen weken is het grondwerk uitgevoerd. Wij hebben bij Bluesphere er op aangedrongen, indien mogelijk, zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale partijen. Het grondwerk is dan ook uitgevoerd door JS Infra (Jochem Sprankenis). Jochem heeft op zijn beurt daarbij weer ondersteuning gehad van  Loonwerkbedrijf van de Tillaar, Loonwerkbedrijf Johan van Weert en  Joost de Vries grondverzet.

De eerste contouren van de vergistingstanks zijn op het terrein zelf ook al zichtbaar. Nadat de werkvloeren zijn gestort, isolatie aangebracht is, is er een gigantische hoeveelheid ijzerwerk aan gebracht. De eerste bekistingen zijn gesteld en de eerste vloeren zitten er inmiddels ook al in. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerde partij waar Anaergia, de bouwer, vaker mee werkt. De beton wordt geleverd door Kalle en  Bakker.

De bouw is inmiddels ook al een aantal malen bezocht door toezichthouders van Odzob. Vooraf zijn hier (werk)afspraken over gemaakt dat Odzob gedetailleerd over de voortgang op de hoogte gehouden wordt zodat zij ook daadwerkelijk bepaalde zaken kan controleren en men hier niet “achter de feiten aanloopt”.