Terug naar nieuwsoverzicht
08 mei 2020

Vrachtvervoer van en naar Poort 43

Vrachtvervoer van en naar Poort 43

Vrachtvervoer van en naar Poort 43

Deze keer geen informatie over de vergister aangezien er momenteel geen nieuws te melden is maar komt een ander onderwerp aan bod.

Afgelopen week heeft er een bespreking plaatsgevonden tussen de Dorpsraad en Poort 43. Achtergrond was dat er extra vrachtwagenbewegingen werden waargenomen in de kern van Sterksel.

De reden ervan is gelegen in het feit dat afgelopen periode relatief veel compost is afgezet. Als gevolg van de stikstof problematiek en PFAS kon vanaf september 2019 geen compost meer worden afgevoerd. Pas begin december 2019, na versoepeling van de normen kon er weer gestart worden met het afvoeren ervan.  Door de erg natte periode met veel regen die volgde, kon de compost niet op het land gebracht worden en wilden de afnemers dus geen compost.

Pas in maart 2020 kon het gereed compost van Den Ouden pas worden afgevoerd. Een groot deel van deze ‘campagnes’ speelde zich af op 2 grote projecten in Someren en ten noorden van Leende.  Inmiddels zijn beide projecten bijna afgerond en verwacht Den Ouden in mei nog met enkele (kleine) projecten bezig te zijn. Daarna is de achterstand weggewerkt en zou het normale transportpatroon weer moeten gelden. 

Met Den Ouden is afgesproken dat indien er in de toekomst zogenaamde “campagnes” zijn die door het dorp Sterksel komen, dit vooraf gecommuniceerd zal worden. Daarnaast werken de Dorpsraad en Poort43 een plan uit om bewoners (van de aan- en afrijroutes) gemakkelijker (via whatsapp) te kunnen laten reageren op het moment dat overlast van verkeer ervaren wordt.